Flowers of Life

Coach en therapeut
voor kinderen, jongeren en volwassenen
met aandacht voor hoofd, hart en handen

Sociale vaardigheden en bewegend leren

We vertrekken steeds vanuit een verhaal waarin een boodschap ligt omtrent het sociaal-emotionele bijv. zelfvertrouwen, durf, hoe omgaan met angst bijv. iets waarin je niet zo goed bent, hoe omgaan met gevoelens bijv. als een klasgenootje wel eens lelijke dingen tegen je zegt,…

We werken met het verhaal doorheen de 2 dagen (in de grote vakantie 3 dagen), innerlijk en met de groep (dus veruiterlijkt). Het gaat om een kleine groep waarbinnen ik de veiligheid schep om zichzelf te zijn alsook met respect te leren omgaan met de ander.

Kinderen in hun kracht zetten op een gezonde, aangename manier voor iedereen wil ik meegeven. Elk kind is belangrijk met zijn sterktes en moeilijke puntjes. We werken eraan.

We gaan veel bewegen waarbij emoties er mogen zijn en een uitweg kunnen vinden. Tevens worden door welbepaalde bewegingen beide hersenhelften geactiveerd en in verbinding gebracht waardoor het leren (opnemen van leerstof) makkelijker kan verlopen. Meer info hieromtrent vind je op mijn website bij ‘kinderen en jongeren’ onder de subpagina ‘leerstof verwerken’.

Uiteraard is het opgroeien/opvoeden van je kind een dagelijkse opdracht maar ik hoop door even mee te kijken en met een gesprekje nadien jullie toch een duwtje in de rug te kunnen geven.

Kampjes in het verschiet:

  • 10 tot 12 juli 2024 (driedaagse): De verveling slaat toe – voor kinderen van 4de tot 6de leerjaar (€225)
  • 7 tot 9 augustus 2024 (driedaagse): Mama, wat kan ik doen? Ik verveel me – voor kinderen van 1ste tot 3de leerjaar (€225)
  • 21-23 augustus 2024 (driedaagse): Terug in ritme komen: Uniek, anders en o zo mooi – voor kinderen van 3de tot 6de leerjaar (€225)

Onze zoon Vic heeft vol enthousiasme deelgenomen aan 2 kampjes. De kleine groep, de huiselijke sfeer en Cindy’s talent om kinderen holistisch waar te nemen, is een enorme meerwaarde en uniek in zijn soort. Na het kamp volgt een vrijblijvend feedbackgesprek voor de ouders, met handige tips om thuis met je kind verder aan de slag te gaan. Wij zijn fan! – Valerie

Wat ik bijzonder vind aan het aanbod van Cindy is de combinatie van een no-nonsense aanpak gekoppeld met persoonlijke touch en diepe expertise.
De kampjes bij Cindy zijn geen gewone kampjes maar een plek en ervaring waar je kind helemaal zichzelf kan zijn en gestimuleerd wordt om zijn/haar talenten volop in te zetten. Daarbij krijg je dankzij de gepersonaliseerde aanpak feedback en inzicht in wat jouw kind uniek maakt en waar het nog kan groeien. Zeker een aanrader! – MV