Flowers of Life

Kindercoach met aandacht voor hoofd, hart en handen
Begeleider leerkrachten lager onderwijs
Psychologisch consulent jongeren en volwassenen

Over mij

Kindgericht

Ik ben Cindy Deleye. Ik ben afgestudeerd in 1996 als leerkracht lager onderwijs. Ik heb intussen bijna 25 jaar ervaring in het onderwijs waarvan de laatste 10 jaar in het Steineronderwijs. De verbinding met dier, plant, mineraal, mezelf en mijn omgeving vond ik gaandeweg helemaal terug.

Daarnaast had ik geluk met kinderen van verschillende leeftijden te mogen samenwerken. Kinderen leren heel veel van elkaar. Doorheen de jaren ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door het unieke van elk kind. Het zoeken naar de ingang die best werkt om leerstof over te brengen, is niet bij iedereen hetzelfde. Wat voor het ene kind werkt, werkt niet noodzakelijkerwijze ook voor een ander kind. Deze zoektochten zijn een passie geworden.

Ik ben ook trotse mama van een dochter die intussen 13 jaar is geworden. Van een heel timide kind is ze, met vallen en opstaan en met hulp van ondersteuning van buitenaf, uitgegroeid tot iemand die haar gevoeligheden onder woorden kan brengen. Ze ontdekte al flink wat talenten die ze ook kan inzetten in haar nog jonge leven.

Naar ouders en volwassenen

Bij de begeleiding/opvoeding van kinderen is het belangrijk dat vertrouwen, geborgenheid, liefde,… als basisbehoeften kunnen worden ervaren. We hoeven onszelf echter niet als perfecte ouders voor te stellen. We weten wel hoe we het anders willen doen dan onze ouders maar weten we ook dat we als ouder reageren op onze kinderen vanuit ons innerlijk kind?

Mijn eigen ontwikkeling is belangrijk voor mij geweest. Bijna 20 jaar geleden startte ik voor mezelf met therapie en dat omdat de nood hoog was. Fysiek en mentaal uitgeput, ging ik aan de slag. Innerlijk leek het alsof het altijd winter was. De natuur intrekken, behoorde tot mijn eerste ‘verplichte’ stappen. Zo kwam ik terug in verbinding met mens, plant en dier. Na enkele jaren kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. De drukke mensenwereld overweldigde mij. Mijn zintuigen stonden op scherp. Momenten van vreugde en diep verdriet kleurden mijn leven. Vaak voelde ik onbegrip in mijn omgeving. Ik voelde me soms zo anders en alleen. Regelmatig moest ik het werk zelfs voor een tijd neerleggen om terug op krachten te komen en zo alles een plekje te kunnen geven. Dat kostte tijd en veel aandacht voor mezelf. Zelfzorg was absoluut noodzakelijk! Groeien in bewustzijn werd een passie. Ook heel wat zelfhulpboeken passeerden de revue. Een 5-tal jaar terug leerde ik dat elk mens een innerlijk kind bezit. Ik leerde mijn innerlijk kind beter kennen en meer en meer liefhebben. Intussen heb ik grotendeels dat kind in mijn heropgevoed, bevrijd van gedragspatronen ontwikkeld in mijn jeugd. Mijn hoogsensitiviteit is daarbij niet langer een belemmering maar een kracht, mijn talent. Ik ben er dan ook klaar voor mijn ervaringen, kennis, voorbereidingen,… met u te delen. 

Het zal u dus niet vreemd klinken dat ik naast gediplomeerd kindercoach ook de ouders van de kinderen begeleid of andere volwassenen, ook al heeft u geen kinderen. Ik genoot hier extra opleiding tot psychologisch consulent. Mijn grootste droom is een wereld te creëren waar elk mens kan worden gezien als zeer waardevol, een geschenk voor de samenleving!

Meer over het innerlijke kind vind je onder de rubriek ‘Ouders werkwijze of Volwassenen werkwijze‘.