Flowers of Life

Coach en therapeut
voor kinderen, jongeren en volwassenen
met aandacht voor hoofd, hart en handen

Over mij

Kindgericht

Ik ben Cindy Deleye. Ik ben afgestudeerd in 1996 als leerkracht lager onderwijs. Ik heb intussen meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs waarvan de laatste 13 jaar in het Steineronderwijs. De verbinding met dier, plant, mineraal, mezelf en mijn omgeving vond ik gaandeweg helemaal terug.

Daarnaast had ik geluk met kinderen van verschillende leeftijden te mogen samenwerken. Kinderen leren heel veel van elkaar. Doorheen de jaren ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door het unieke van elk kind. Het zoeken naar de ingang die best werkt om leerstof over te brengen, is niet bij iedereen hetzelfde. Wat voor het ene kind werkt, werkt niet noodzakelijkerwijze ook voor een ander kind. Deze zoektochten zijn een passie geworden.

Ik ben ook trotse mama van een dochter die intussen 15 jaar is geworden. Als jong kind was ze héél timide en met hulp van ondersteuning van buitenaf groeide ze uit tot een expressieve meid die haar gevoeligheden onder woorden leerde brengen en heel wat talenten van zichzelf leerde kennen. Nu kan ze dit meer dan ooit gebruiken. Intussen is ze een flinke puber, in volle fysieke ontwikkeling, heel verantwoordelijk en soms zo onzeker. Op die momenten vraagt ze me steun, tot ze zelf weer verder kan en denkt dat ze de koning te rijk is. Zo baant ze verder haar eigen weg. Soms met vallen en dan weer opstaan en doorgaan.

Therapeut

Naar ouders en volwassenen

Bij de begeleiding/opvoeding van kinderen is het belangrijk dat vertrouwen, geborgenheid, liefde,… als basisbehoeften kunnen worden ervaren. We hoeven onszelf echter niet als perfecte ouders voor te stellen. We weten wel hoe we het anders willen doen dan onze ouders maar weten we ook dat we als ouder reageren op onze kinderen vanuit ons innerlijk kind?
Meer over het innerlijke kind vind je onder de rubriek ‘innerlijke kind en criticus‘.

Mijn eigen ontwikkeling is belangrijk voor mij geweest. Bijna 20 jaar geleden startte ik voor mezelf met therapie en dat omdat de nood hoog was. Fysiek en mentaal uitgeput, ging ik aan de slag. Innerlijk leek het alsof het altijd winter was. Verschillende trauma’s vulden mijn rugzak. Het volgen van Gestalttherapie bracht diepe emoties terug naar buiten. Hierdoor voelde ik terug leven in me stromen. Ik herinner me nog zo terug de eerste tintelingen in vingers en tenen. Ook de natuur intrekken, behoorde tot mijn eerste ‘verplichte’ stappen. Zo kwam ik terug in verbinding met plant en dier.

Na enkele jaren kwam ik erachter dat ik hooggevoelig was. De drukke mensenwereld overweldigde mij. Mijn zintuigen stonden op scherp. Momenten van vreugde en diep verdriet kleurden mijn leven. Vaak voelde ik onbegrip in mijn omgeving. Ik voelde me soms zo anders en alleen. Regelmatig moest ik het werk zelfs voor een tijd neerleggen om terug op krachten te komen en zo alles een plekje te kunnen geven. Dat kostte tijd en veel aandacht voor mezelf.

Zelfzorg was absoluut noodzakelijk! Groeien in bewustzijn werd een passie. Ook heel wat zelfhulpboeken passeerden de revue. 

Een 5-tal jaar terug leerde ik dat elk mens een innerlijk kind bezit. Ik leerde mijn innerlijk kind beter kennen en meer en meer liefhebben. Intussen heb ik grotendeels dat kind in mijn heropgevoed, bevrijd van gedragspatronen (overlevingsmechanismen) ontwikkeld in mijn jeugd. Mijn hoogsensitiviteit is daarbij niet langer een belemmering maar een kracht, mijn talent. Ik ben er dan ook helemaal klaar voor mijn ervaringen, kennis,… met u te delen. Dat doe ik op een liefdevolle, open, eerlijke, empathische en indien mogelijk luchtige manier. 

Mijn opleidingen

Het zal u dus niet vreemd klinken dat ik naast gediplomeerd kindercoach (CVA) ook de ouders van de kinderen begeleid of andere volwassenen, ook al heeft u geen kinderen. Ik genoot hier extra opleiding tot counselor (ACC). Mijn grootste droom is een wereld te creëren waar elk mens kan worden gezien als zeer waardevol, een geschenk voor de samenleving!

Intussen blijf ik me bijscholen, zowel klassiek maar steeds meer spiritueel. Na verschillende opleidingen in het OCA Nederland, voelde ik me meer en meer klaar om dieper in het pad van zelfheling te zakken. Het sjamanistische pad rolde en rolt zich stap voor stap voor me uit. Het is nooit af. Het is een weg van liefde, licht, vrede en kracht dat zich openbaart in me, steeds meer èn met plezier neem ik dit mee in mijn werk met jullie.
Je hoort het al, mijn eigen leven en ervaringen blijven voor mij de allerbelangrijkste leerschool.

Ik heb nog steeds supervisie waarbij een therapeut me helpt mijn restjes verder op te ruimen en steun biedt in het verhaal van mijn cliënten. Want ook mijn verhaal is nooit af! Ik ben haar en alle mensen die mij op één of andere manier hebben geholpen enorm dankbaar.